Аквичоп SEO състезанието приключи

Приключи и Аквичоп SEO състезанието.

Въпреки, че не участвах в Аквичоп състезанието- сайта ми(аквичоп.bezseo.com) взе 5-та позиция в крайното класиране.

Какво остана след Аквичоп? Нови научени неща, нови онлайн контакти и един сайт :)

И сега…Сега очаквам ново състезание за SEO оптимизация ;)

Аквичоп в планината

Дойде сезона на аквичопите – месец Август. Ние обаче, аз и още няколко близки хора, не можахме да го дочакаме. Просто нуждата от аквичоп беше толкова силна, че още началото на август заминахме.

Тази година решихме да изкараме почивните си дни в планината. Ей на това му викам аквичоп! Наехме си една къща с дворче, барбекю с масичка и пейки.

След като се пристигнахме в резиденцията, се метнахме на велосипедите и отидохме до близкия магазин за хранителни стоки да купим някои неща. За кои ли път се уверих, че планината ражда човеци! Всички бяха много любезни. Явно им беше интересно да срещнат нови хора и всички бяха в добро настроение и много гостоприемни. Това предразполагаше такава аквичоп, че само си виках ех дано! :)

Прибрахме се във вилата с покупките и взехме решение, за да можем всички да си починем, да се редуваме в приготвянето на ястията. Единия ден жените готвят и сервират, на следващият ден мъжете го правим. Така решихме, че е най-справедливо и за компанията почивката е аквичоп. Разбира се, опитахме се да ги преметнем в миенето на приборите ама те не се дадоха лесно. Все пак накрая на аквичоп те бяха мили чинии един път повече от нас!

И за разлика от всички хубави истории, които завършват с „хепи енд”, историята за нашата аквичоп беше много „хепи”, преди да достигне до своя „енд”. :) И сега в сезона на почивките, когато хората са на аквичоп, ние сме на работа!

Аквичоп развитие

Аквичоп нещо не се развива според очакванията ни :) Аквичоп сайта е едва 4-ти в аквичоп класирането. Един сайт отдаде ли се на аквичоп и веднага го изместват, малко да се отплеснеш  и си мръднал с една позиция надолу в SEO състезанието :) дори и да не си участник :)

Все още аквичоп не може да достигне размаха на ипотпал, което е малко тъжно…, но продължаваме оптимизация на сайт - аквичоп

Аквичоп

Аквичоп е новото SEO състезание, в което няма да учасвам или по-скоро ще участвам, но наужким :)

Аквичоп е организиран от Джумла България и има изискване сайтовете участници в аквичоп състезанието да използват Джумла.

Две неща ни спират да участваме в Аквичоп – едното е изискването за Джумла, а другото, че състезанието е в сезона на аквичоп :)

 

Продажба на имоти ново стройтелство

През последните месеци брокерите отбелязват плавно, но трайно повишаване на интереса наклиентите към продажбите на имоти ново строителство. Това се дължи както на нарастванеобема на отпусканите кредити, така и на стабилизирането на цените на недвижимите имоти презпоследното полугодие.

Около една четвърт от търсещите да закупят ново жилище са млади хора на възраст между 22 и30г. Финансирането на голяма част от сделките с имоти се подсигурява чрез кредит. Предпочитани сред тази група купувачи са жилища, строени след 2005 г. Предлагането на качествени имоти от този вид обаче все още е ограничено. На пазара има едва няколко фирми, които не правят компромис с качеството и макар цените им на квадратен метър да са над средните, за тях сенамират купувачи. Клиентите на тези фирми не преговарят дълго относно цената на имоти,отговарящи на споменатите изисквания относно качество на строителството, материалите иизолация на сградата. Част от реализираните сделки са с цел инвестиция.

При продажба на имоти, строени в периода 2000 – 2005 г., изискванията на клиентитегравитират около търговския вид на обекта. За да се стигне до оглед, задължително е имотът да е в състояние след основен, качествен ремонт.

В сравнение с имотите, строени след 2005 г, панелните жилища са търсени в масовия случай поради промени в семейния статус. Често срещан мотив е и очакване на нов член на семейството, за който е необходима още една стая. Продажбите на имоти от този вид все още представляват голям дял от реализираните сделки с недвижими имоти. Тенденция при продавачите е вече да непреговарят дълго за отстъпки от цената. Процесът на договаряне на цена трае много по-кратко в сравнение с миналата година например, когато купувачите бяха водещи при договаряне на цената за покупка или наем на имоти. Брокери коментират, че позициите на двете страни са спочти еднаква тежест.

Приказки за размисъл

Искам да ме изслушваш, без да ме съдиш.
Искам мнението ти, не съвет.
Искам да ми вярваш, без да изискваш.
Искам помощта ти, но не и да решаваш вместо мен.
Искам грижите ти, но не и да ме обезличаваш.
Искам да ме гледаш, без да проектираш твоите неща у мен.
Искам прегръдката ти да не ме задушава.
Искам да ме окуражаваш, без да ме насилваш.
Искам да ме подкрепяш, без да се нагърбваш с мен.
Искам да ме защитаваш без лъжи.
Искам да си близо, без да ме завземаш.
Искам да познаваш моите черти, които най-силно те отвращават.
Искам да ги приемеш, без да се опитваш да ги промениш.
Искам да знаеш … че днес можеш да разчиташ на мен … Безусловно.

Хорхе Букай – “Приказки за размисъл”

Парфюми: най-известният и най-скъпият парфюм

Най-известният парфюм – безспорно е Chanel No 5.

Парфюма Chanel No 5 е първият парфюм създаден от  Gabrielle “Coco” Chanel. Това несъмнено е най-легендарният дамски парфюм, който взима винаги челни позиции в класациите от самото излизане на пазара на парфюми. Това е най-продаваният парфюм на компанията – има статистика, че парфюма се купува на всеки 30 секунди.

Най-скъпият парфюмClive Christian Imperial majesty – казват, че това е най-качественият парфюм в най-качествена опаковка. Цената на парфюма е $215,000. Има само 10 бройки произведени от този парфюм за цял свят.

 

Тенденции на имотният пазар в София

Основните тенденции по отношение на жилищните имоти в София са две.

На първо място, сделки в момента правят основно хора, които имат спешна нужда от дом (купувачи), такива, които имат спешна нужда от пари (продавачи) и хора, които имат пари и ги влагат в недвижими имоти, постигайки при преговорите по-добри цени.

На второ място, почти изчезна търсенето на имоти панелно строителство (тъй като вече се намират жилища в новопостроени сгради на същите цени като панелните имоти), както и такива в строителство, поради затрудненото банково кредитиране и повишеният процент на самоучастие, който купувачите трябва да осигурят при покупката на имот.

Без SEO

Без SEO е един SEO експеримент без оптимизация на сайт т.е. без on-site SEO оптимизация.

Доколкото това е възможно днес, при използване на платформа като WordPress например и тема по-подразбиране темата вече има оптимизация за търсачки – това е идеята на експеримента като казваме Без SEO найстина ли е, без SEO.

Избрана платформа за експеримента е WordPress, тема е темата по-подразбиране след версия 3.x.

Потребител прави блог/сайт, сваля WordPress, инсталира на избран хостинг (инталация без допълнителни настройки) и започва да пише и да споделя в социални мрежи. Без красиви уеб адреси, без плъгини за SEO, без категории, тагове, генериране на вътрешни връзки и т.н.

Това е! А, какво ще се случи с този сайт, как ще се възприеме от търсачките – това е експеримента – Без SEO.

Когато мъжете лъжат, то те го правят достойно и за общото благо

Веднъж един дървосекач сякъл дърво над реката и изпуснал брадвата си в нея. Той заплакал от мъка, но пред него се явил Господ и попитал:
- Защо плачеш, човече?
- Как да не плача, изпуснах в реката брадвата си и вече няма да мога да заработвам, за да храня семейството си.
Тогава Господ извадил от реката златна брадва и попитал:
- Това ли е брадвата ти?
- Hе, това не е моята брадва, – отговорил дървосекачът.
Господ извадил от реката сребърна брадва и попитал:
- Може би, това е твоята брадва?
- Hе, и това не е моята брадва, – отговорил дървосекачът.
Hай-накрая, Господ извадил от реката желязна брадва.
- Да, това е моята брадва, – зарадвал се дървосекачът.
- Виждам, че ти си честен човек и съблюдаваш моите заповеди, – казал Господ, – затова вземи със себе си за награда и трите брадви.
Дървосекачът започнал да си живее в добрина и охолство, но за нещастие един ден в реката паднала жена му. Той отново горчиво заплакал. И отново му се явил Господ и го попитал:
- Защо плачеш, човече?
- Как да не плача, като в реката падна жена ми…
Тогава Господ извадил от реката Дженифъp Лопес и попитал:
- Това ли е жена ти?
- Да, това е моята жена, – pадостно отговорил дървосекачът.
Господ се разгневил:
- Ти ме излъга, защо направи това?
- Виждаш ли, о Господи, – отговорил дървосекачът, – тук стана малко недоpазумение. Аз щях да кажа, че това не е моята жена. Ти тогава щеше да извадиш от реката Катрин Зита-Джоунс, а аз пак щях да кажа, че това не е жена ми. Тогава щеше да извадиш от реката моята жена, и аз щях да ти кажа, че точно това е тя – моята жена. Ти щеше да ми дадеш за награда и трите, и какво щях да ги правя? Аз нямаше да мога да изхранвам и трите, и ние четиримата щяхме да сме много нещастни.
Моpал: Когато мъжете лъжат, то те го правят достойно и за общото благо

Директория за статии свързани с недвижими имоти

ImotiDesk.com – директория за статии свързани с недвижими имоти.

Публикуването на статия е безплатно, единствените изисквания са:

 • статията да е с минимален обем от 150-300 думи
 • да съдържа  не повече от 3 изходящи връзки.
 • темата на статията да е свързана с недвижими имоти
 • да не регламира забранени стоки, услуги или софтуер

Статии за недвижими имоти – може да публикувате, полезна информация, рекламни публикации за сайтове и агенции свързани с недвижими имоти, обяви за имоти и т.н.

ImotiDesk.com

Не чакай…!

Не чакай… една кампания организирана от www.urology.bg.

Какво е “Не чакай…!” ?

Не чакай…!е кампания за повишаване на вниманието към проблемите на простатата при възрастните мъже.

Не чакай е кампания за скриининг на рака на простатата. Защото ранната диагностика е от жизнено важно значение за успеха от приложеното лечение.

Целта на кампанията е, да се даде гласност на това социално значимо заболяване, с което да се постигне по-добро ниво на ранна диагностика.

Защото когато симптомите се появят или засилят – често вече е късно!

Когато е открит рано, риска от агресивен рак на простатата значително намалява и изследванията показват, че пациентите имат добър шанс за излекуване.

За повече информация:  Урология и ендоурология

Какво е Сателитка?

Какво е Сателитка?

Wikipedia не знае! Гугъл дава противоречиви мнения!

Покрай ипотпал обаче всички разбраха, какво е сателитка – Сателитка е помощен сайт за целите на SEO оптимизацията – сайт или сайтове със съдържание релевантно на сайта, който се оптимизира. В процеса на оптимизация на сайт, често се създават купища сателитки. Сателитките “кръжат” около основният сайт и му осигуряват така необходимите външни връзки.

А в случая Сателитка е: Сайт за сайтове базиран на WordPress MU. Един сайт създаден с цел SEO експеримент.

Недвижими имоти – онлайн раздвижване

Една от големите агенции за недвижими имоти в България – “Явлена”, обнови сайта си. Въпреки, че пазара на имоти в България е в криза или по-скоро в застой като, че ли агенциите, а и не само инвестират в свойте сайтове за имоти.

В последните месеци се забелязва онлайн раздвижване в сферата на недвижимите имоти. Дали това е признак, че отново продажбата на имоти се активизират или се пренасочват средства от рекламата, в печатни медии, в онлайн присъствие, ако се съди по билбордовете в София, рекламиращи стартирането на нов портал за недвижими имоти, май става въпрос за пренасочване на рекламни средства.

Apple, ще работи с Opera – Opera mini за iPhone и iPod Touch

Apple са добавили Opera mini в AppStore. Това е голяма крачка за Apple :). До сега не помня случай, да са допускали конкурентен продукт за техни устройства в AppStore.

Качих Opera Mini на iPod Touch, работи наистина по-бързо и ми харесва повече като интерфейс и работа от Safari. Очаквам отговора на Apple с нова верия на Safari :)

Пенкилер форум

Пенкилер форум един свободен форум, които създадохме с приятели, с идеята за форум, зад който не стоят скрити комерсиални интереси – продажба на части – автомобилни, аудио и т.н, индиректна реклама на фирми, субективни мнения на базата на рекламирани продукти…Това, ще бъде място, където всеки да изрази мнението си, критики и т.н без да бъде баннат, защото плюе една марка или стока, а не я подкрепя.

Пенкилер

Какво е Пенкилер?

Директория за статии – Withscope.com

Директория за статии – Withscope.com.

Директория за публикуване на PR, SEO статии. Публикуването на статия е безплатно и може да съдържа до 3 реални(do follow) външни връзки.

Директория за статии

Сайта към момента:

Днес Apple, ще представи iPhone OS 4

Днес 8-ми април 20:00 българско време Apple, ще представи iPhone OS 4.

iPhone OS 4

Какво се очаква:

 • multitasking
 • промени в интерфейса
 • комуникация между iPad и iPhone
 • синхронизиране на файлове
 • интеграция на социалните мрежи

Ипотпал SEO състезанието приключи

Ипотпал състезанието приключи. Този сайт взе 6-то място на финала.

ипотпал

Ипотпал надпреварата, ще ни липсва. Очаквам с нетърпение следващото състезание. Дали, ще участвам е друг въпрос – едно такова състезание отнема доста ресурс, които може да се насочи в нещо реално и дългосрочно.

Честито на Калин за победата сайта, с който спечели е  лаптопи-ипотпал.com

Равносметката:

 • 6 месеца
 • 87 публикации
 • 5962 думи – средно 69 думи в публикация
 • 25 коментара

Гост автор Константин Георгиев, който написа:

Благодаря му за подкрепата, през цялото състезание и за добрите статии в последния един месец.